Monday, March 31, 2014

Սպաս

   Ձվի վրա ալյուրի փոշի լցնել և հարել: Մածունը բաց անել ջրով 1:1 հաշվով: Ձվով բացած այլուրի մեջ, շարունակ խառնելով, լցնել ջրով բացած մածունը: Այդ խառնուրդը լցնել կաթսան, դնել մարմանդ կրակին և անընդհատ խառնելով հասցնել եռման: Դրանից հետո ավելացնել եփած բրինձ՝ իր ջրի հետ միասին, սոխառած, համեմ կամ դաղձ, խառնել և թողնել, որ եռա: Բրնձի փոխարեն կարելի է օգտագործել ցորենի ձավար, իսկ մածունի փոխարեն՝ թարմ թան:
   Ճաշակում են տաք և սառը վիճակում: 
200գ մածունին կամ 500գ թանին՝ 10գ ալյուր, 25գ գլուխ սոխ, 10գ հալած յուղ, 25գ բրինձ կամ ցորենի ձավար, 6գ դաղձ կամ համեմ, 1/2 ձու, աղ՝ ըստ ճաշակի:

   Առողջարար է՝ հատկապես ցուրտ եղանակներին:
   Կարգավորում է բարձր արյան ճնշումը: 
   Կարգավորում է ստամոքսի աշխատանքը, սննդային խանգարումները:
   Նպաստում է հանգիստ քնին:
   Փորձե՛ք, վայելե՛ք, համոզվե՛ք:

No comments:

Post a Comment